Державна санітарно-епідеміологічна експертиза різних видів діяльності, технологій, продукції, сировини, нормативних документів, таке інше проводиться уповноваженими інститутами Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби України з питань праці, відповідним органом державного управління справами згідно Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та реєструються санітарно-епідеміологічні висновки Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів (ДЕРЖПРОДСПОЖІВСЛУЖБА).
Результати державної санітарно-епідеміологічної експертизи підтверджують, що продукція відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України і, за умови відповідності вимогам Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, може використовуватися в заявленій галузі - об'єкт експертизи відповідає встановленим медичним критеріям безпеки.